Materiale Information

AKRYLSTEN

En såkaldt akrylsten er en formet, poleret plaststen, som ligner Swarovski krystalsten. 

AKRYLTRÅD

Anvendes til bl.a. fremstillingen af strikkede produkter såsom huer, vanter og tørklæder.

ANTIK SØLV OG ANTIK GULD

Blæk gnides på produktet, som derefter tørrer således, at blækket klæber sig i fordybningerne på produktet. Den sorte farve i fordybningerne giver produktet et antik finish.

BELÆGNING

Glitters smykker bliver belagt elektrolytisk med f.eks. guldfarve. Normalt med 1,5-3 millimeter, som er målet for tykkelsen af belægningen. Belægningskvaliteten nedbrydes ved kontakt med vand, parfume og hårspray. 

BELÆGNING (FARVE PÅ PLAST)

Plastsmykker i sølv og guld er vakuumbelagt.

BEN OG HORN

Glitter anvender mest efterligninger af ben eller horn, samt perler af plast. Men er det ægte ben eller horn, kommer det fra okse og bøfler

BLY

For bly findes der EU regler der begrænser indholdet af bly i forskellige dele af smykkerne. Blyindholdet skal være lavere end 0,05 vægtprocent. Grænseværdien gælder ikke kun for metal, men også andre materialer som findes i smykker, som for eksempel plastik. Visse materialer er dog undtaget, som krystalglas, emalje og ædelsten. Glitter følger at blyindholdet ikke overstiger 0,05%, og vi tester vores varer for dette.

FJER

Vi bruger både kunstmateriale og ægte fjer. I tilfælde af at vi bruger ægte fjer, kommer de fra døde fugle - primært fra høns eller ænder

GUMMI

Findes i vores produkter som f.eks. gummielastikker, gummiarmbånd m.m.

HALVÆDELSTEN

Kendte mineraler og bjergarter, der ikke er så sjældne, men som stadig har en dekorativ værdi. De mest almindelige halvædelsten vi bruger, er Rosenkvarts og Jade.

HØR

Hør er et naturmateriale

KIRURGISK STÅL

Navnet "Kirurgisk stål" er en benævnelse på rustfrit stål, hvilket er den type stål, som anvendes i ørestikkere og piercinger. Kirurgisk stål afgiver ingen nikkel.

LEGERING (SAMMENBINDING)

Legering er en sammensætning af to eller flere grundstoffer, hvoraf mindst ét af stofferne har metalliske egenskaber. Også en blanding af to eller flere polymere materialer (også kendt som konstruktionsmateriale, og i daglig tale plast), kan også kaldes for legering.

LYCRA

Lycra er et elastisk, syntetisk materiale, som anvendes ofte i f.eks. strømpebukser.

LÆDER/SKIND

Læder/skind er dyrehud, som behandles hovedsageligt fra ko, gris, lam og ged. Glitter bruger sjældent ægte læder i produktionen af smykker og accessories, da vi foretrækker at bruge læderefterligninger af Polyuretan, PU materiale.

LØSHÅR

Løshåret, vi sælger i Glitter, er fremstillet af 100% polyester.

METAL

Vores metalsmykker er enten fremstillet af en blanding af tin, en blanding af zink, stål eller messing (som er en blanding af kobber og zink)

NIKKEL

Nikkel er et sølvhvidt højglans metal, som bl.a. anvendes i fremstillingen af rustfrit stål. Alle smykker, som sælges i Glitter, følger EU's direktiver om nikkel. For dig, som har nikkelallergi, findes der alternativer såsom vores plastiksmykker.

PLAST

Glitters plastprodukter er fremstillet af forskellige typer af plast - såsom nylon, polypropylen, polyamid, polystyren, ABS, akryl og harpiks

POLYESTER

Polyester er en type polymer, der både findes i hårdplast (i umættet form) og i termoplast (i mættet form). Polyesterfiber er verdens næstmest anvendte stof.

POLYURETAN (PU), FORMBART GUMMILIGNENDE PLASTMATERIALE

Produkter som tasker, bælter, punge og handsker af PU materiale er ikke vandtætte. De er kun behandlet til at være vandafvisende, hvilket indebærer, at vand, som kommer på materialet, formes til dråber, som ruller af materialets yderste lag, i stedet for at blive absorberet. Den vandafvisende behandling er dog ikke permanent. Almindeligt slitage og udsættelse for snavs, rengøringsmidler, insekt-midler og andre urenheder, kan forkorte materialets holdbarhed.

PELS

Vi anvender aldrig ægte pels i vores produkter.

PERLER

Perlerne, vi bruger, er i forskellige materialer, men oftest anvender vi perler lavet i glas eller plast.

RUSKIND

Ruskind er indersiden af dyrehuden, som er slebet til en fløjlslignende overflade.

SIMILI

Simili er små finslebet glas- eller akrylsten. I de fleste tilfælde bruger vi glassten i vores similiprodukter.

SOLBRILLER

Materialet i vores solbriller er af plast eller metal. Linseglasset er oftest lavet af akryl.

STERLING SØLV (GLITTERS VAREMÆRKE PURE SILVER)

Sterling sølv er det samme som ægte sølv. Det indebærer en kvalitetsgaranti for, at sølvsmykket indeholder mindst 92,5% sølv. Når dette krav er opfyldt, stemples smykket med 925. Glitter sælger kun sterling sølv med 925 stempel og med vores eget identitetstempel SASB.

Normalt indeholder sølv ikke nikkel, men nogen gange kan det bruges til at gøre produktet hårdere. Sølv bliver mørkere, når det kommer i kontakt med syre. Sølvsmykket får sin glans tilbage, når man pudser det med en pudseklud eller sølvrens.

STIFER TIL ØRERINGE

Kirurgisk stål er dét materiale, man normalt anvender til stiften i øreringen, men også messing kan forekomme - hvilket er i overensstemmelse med EU's nikkelregler.

SWAROVSKI

Swarovski er navnet på en af verdens førende virksomheder, som fremstiller slebet glassten, kaldet Swarovski krystalsten. I en del af vores produkter bruger vi Swarovskisten. Disse produkter er markeret med Swarovski Elements.

TRÆ

Vi anvender flere forskellige træsorter i vores produkter. Vi bruger aldrig truede træsorter. De mest almindelige træsorter, som bruges i smykkeindustrien, er ahorn, birk og kokospalme.

VISKOSE

Viskose er et naturmateriale.