PLEJERÅD TIL SØLVSMYKKER

Sølvsmykker er holdbare og sølvfarven forsvinder ikke, men alt sølv vil blive mørkere med tiden. Sølv reagerer på svovlbrinte og syre, som findes i blandt andet luften, på huden, i stof, i parfume og nogle hudcremer. Sølv misfarves ikke lige så hurtigt, hvis det bliver opbevaret i en lufttæt æske, når det ikke bliver brugt. Når sølvet bliver misfarvet kan det nemt gøres fint igen ved at pudse det med f.eks. en pudseklud til sølv eller sølvrens.

Hvordan rengør man sølvsmykker?

For at hurtigt rengøre sølvsmykker kan man anvende opvaskemiddel. Du skal bruge et par dråber vaskemiddel og opløse det i et par dråber vand. Derefter skal du lade sølvsmykket bade i blandingen. Herefter skylder du sølvsmykket under lunket vand og tørrer det af med en tør klud. Til sidst anvender du en pudseklud til sølv for at genskabe glansen. Nu er smykket som nyt!

Sølvsmykker som opbevares med andre sølvsmykker kan misfarves hurtigere. Opbevar derfor alle dine sølvsmykker adskilt og gerne i stofposer. På denne måde undgår man også at smykkerne ridser hinanden.

Tip: Undgå parfume, fugt og hudcremer. Opbevar ikke sølvsmykker på badeværelset eller sammen med andre sølvsmykker. Undgå at have dem på nå du bader eller vasker op.

STERLING, 925, ÆGTE SØLV

Sølv er et af de mest anvendte metaller i verden. Rent sølv er så blødt, at man ikke kan bruge det til at lave smykker med. Derfor benytter man sig af en legering (blanding) med et andet metal, som oftest er kobber, og på den måde bliver sølvet stærkere. Denne blanding af sølv og kobber kalder man sterling sølv 925.

For at man må kalde det ægte sølv, så skal det indeholde 92,5% sølv. Glitters sølvsmykker er stemplede med tallet 925, hvilket er et bevis på, at det er sterling sølv og derfor er ægte sølvsmykker.


FORGYLDT SØLV

•Glitters forgyldte sølvsmykker er lavet af sterling sølv, som er belagt med et 18 karat guld på overfladen. Guldet bliver påført via elektrolyse.

•Guldet kan falme ved slitage. Hvis det falmer, så bliver smykket lysere, da sølvet skinner igennem.

•Forgyldt sølv bliver stemplet med samme stempel som sterling sølv, dvs. 925.

•Forgyldte smykker skal ikke pudses eller renses med sølvrens, da belægningen kan skades og falme væk.


Glitters sølvkollektioner består af sølvhalskæder, sølvarmbånd, sølvvedhæng, sølvringe og meget mere. Vi har også sølvsmykker til børn. Vi kommer hele tiden med nye kollektioner i sølv og forgyldt sølv, så du kan finde præcis dine favoritter. Os i Glitter har stor viden og erfaring indenfor udviklingen af sølvsmykker. Spørg os gerne om råd og tips.

Her finder du hele vores ægte sølvkollektion. Her kan du shoppe sølvringe, sølvarmbånd, sølvøreringe, sølvhalskæder og meget mere. Shop ægte sølvsmykker til børn her